Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.be Onafhankelijk advies over glassoorten!
Glas-feitjes.be

3 dubbel glas

Een nieuw soort isolatieglas is het drie dubbel glas, ook wel bekend als HR+++ glas. Deze soort gaat een stapje verder en levert een hogere besparing op de energierekening. Zoals de naam al zegt bestaat het glas uit drie lagen in plaats van de gebruikelijke 2 lagen. Hierdoor ontstaat er een dubbele luchtspouw welke een stuk beter isoleren waardoor het rendement fors hoger ligt. Hiertegenover staan de kosten, de prijs van driedubbelglas ligt hoger en nog niet alle ramen zijn hier voor geschikt. Het kan dus zijn dat u ook uw kozijnen moet laten vervangen als u voor 3 dubbel glas kiest.

Voordelen tegenover normaal dubbel glas

Het grootste voordeel is de extra isolatie die driedubbel glas biedt. Dit zal terug te zien zijn in de stookkosten. Dubbel glas staat bekend om zijn hoge isolatiewaarde, hier doet het nieuwste glas nog een schepje bovenop.

Prijs

Het laten plaatsen van driedubbel glas is een goede investering en nog niet eens een extreem hoge kostenpost, als u dit vergelijkt met de besparing. Natuurlijk als u nog maar pas geleden nieuw glas heeft laten plaatsen dan zijn dit wellicht niet de kosten die u had verwacht. Driedubbel glas inclusief het plaatsen ervan kost gemiddeld tussen de €150,- en €200,- per vierkante meter.

Dikte van het glas

De dikte van driedubbel glas is zeker iets om rekening met te houden. Vooral het plaatsen in uw bestaande kozijnen is iets waar u sowieso rekening mee moet houden. Nieuwere kozijnen (die geschikt zijn voor HR+++ glas) hebben vaak al een diepere sponning en zijn hier op voorbereid. Reken qua dikte voor het driedubbel glas zo een 37 mm. Hierbij gaan we uit van een luchtspouw van 12 mm. Bij driedubbel glas zijn er 2 luchtspouwen in plaats van 1 zoals bij dubbel glas.

Nog een wezenlijk verschil is het gewicht. Doordat het glas bestaat uit 3 lagen is het zo een 10 kg per vierkante meter zwaarder. Ook hier moet rekening met gehouden worden bij het vervangen van uw oude enkel of dubbel glas. Voor zowel het kozijn als de constructie zal er vooraf duidelijk gekeken moeten worden naar de mogelijkheden.

Schakel een vakman in

Er moet daarom op veel aspecten worden gelet. Hierbij is het dus zeker verstandig om een expert op dit gebied in te schakelen. Een glazenmaker zal alles kunnen vertellen over wat de opties zijn. Ook het tarief is direct in te zien. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes op om de kosten voor uw situatie te achterhalen.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters