Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.be Onafhankelijk advies over glassoorten!
Glas-feitjes.be

Zelfreinigend glas

Zelfreinigend glas heeft het grote voordeel dat het nauwelijks onderhoud nodig heeft. Omdat dit type glas zichzelf schoon kan houden heeft u er nauwelijks omkijken meer naar. Zelfreinigend glas is ideaal voor grotere raamoppervlakken of voor ramen op moeilijk bereikbare plaatsen.

Werking

Wat is zelfreinigend glas vraagt u zich misschien af. Zelfreinigend glas wordt voorzien van een speciale laag. Deze coating zorgt ervoor dat uw glas het hele jaar door schoon blijft. Het enige wat uw raam daarvoor nodig heeft is daglicht en af en toe een regenbui.

Het speciale laagje wat is aangebracht op de buitenkant van de ruit reageert op uv-straling. Vuil dat op de ruit zit, wordt door deze reactie afgebroken, waardoor het zich niet gaat hechten aan het raam. Daarnaast trekt de coating water aan. Zodra er water op komt, zoals een fikse regenbui, vormen de druppels een waterstroompje die over het raam heen gaat en daarmee het vuil wegspoelt. Omdat er geen druppelvorming op het glas ontstaat zullen er na de regenbui geen kringen of vlekken vormen op uw beglazing.

Zelfreinigend glas is praktisch

Steeds meer mensen kiezen voor zelfreinigend glas. Bijna ieder type dubbel glas is tegenwoordig voorzien van een zelfreinigende coating. Dit type glas biedt u verschillende voordelen. Ten eerste bent u minder tijd kwijt aan het wassen van uw ramen. Omdat de ramen zichzelf schoonhouden heeft u geen water en schoonmaakmiddelen meer nodig. Dit is een stuk milieuvriendelijker en het scheelt u aanzienlijk in de kosten. Na een regenbui kunt u genieten van schone en heldere ramen die weer veel daglicht naar binnen kunnen laten, zonder dat u hiervoor ook maar iets hoeft te doen.

Kosten

Iedere glazenmaker bepaald zijn eigen tarieven. Daardoor is het lastig om een exacte prijsweergave te geven, wat het plaatsen van zelfreinigend glas zal kosten. Bent u van plan om dubbele beglazing te laten installeren? Vraag dan naar de mogelijkheden voor zelfreinigend glas bij uw glaszetter.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters