Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.be Onafhankelijk advies over glassoorten!
Glas-feitjes.be

Voorzetramen

Wat zijn voorzetramen precies? Een voorzetraam wordt geplaatst voor enkel glas. Niet in elk kozijn is het mogelijk om dubbel glas te plaatsen, of is het toegestaan om de ruit te vervangen. Hiervoor zijn voorzetramen dus een goed alternatief. Het huidige enkel glas blijft zitten en door de toevoeging ontstaat er alsnog een spouw met lucht. Deze spouw met lucht werkt isolerend, net zoals bij dubbel glas.

Kenmerken van een voorzetraam

Het toevoegen van een extra laag glas biedt mogelijkheden. Voorzetramen zijn er in verschillende kleuren en vormen te krijgen. Ook speciale wensen als geluidswerende kenmerken kunnen toegevoegd worden.

Wat zijn de kosten?

De kosten van voorzetramen liggen aan de hoge kant. De 3 standaard diktes zijn 4, 6 en 8 millimeter dik. Hoe dikker het glas, hoe beter de isolerende werking uiteraard is. De prijzen voor deze standaard voorzetramen zijn:

Dikte van het glas Prijs per m2
4mm €100,-
6mm €120,-
8mm €140,-

Wilt u nog speciale kenmerken toevoegen aan het glas, denk aan geluidsisolering of inbraakwerend glas. Dit vraagt speciale behandeling van het glas, vaak worden er ook wel meerdere lagen glas gebruikt. De prijs hiervan ligt dan ook fors hoger dan de standaard ramen, deze kunnen wel 2x zo hoog liggen.

Plaatsen van het glas

Een ruit wordt speciaal gemonteerd op het kozijn en staat los van het huidige glas. een glazenmaker kan dit raam voor u plaatsen en zorgen dat het voorzetraam op de juiste manier is bevestigd.

Een glazenmaker kost gemiddeld zo een €50,- per uur. Deze kosten komen bovenop de totale kosten voor het bestellen van het glas. Om een geschikte glazenmaker in uw regio te vinden kunt u een gratis vergelijking aanvragen. Met behulp van deze vergelijking krijgt u inzichten in de mogelijkheden en prijzen van glaszettersbedrijven. Bespaar ook tot wel 40% door binnen enkele minuten een vergelijking aan te vragen.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters