Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.be Onafhankelijk advies over glassoorten!
Glas-feitjes.be

Zonwerend glas

Een ideale oplossing is zonwerend glas als vervanger van de buitenzonwering. Beide hebben hetzelfde doel en dat is warmte van de zon buiten houden. Vooral op plekken met veel raamoppervlak is het vervelend dat de zon het gebouw onnodig opwarmt en zal namelijk weer afgekoeld moeten worden. Met behulp van een zonwerende ruit zal er minder warmte binnen komen. Dit maakt zonwerend glas populair voor bijvoorbeeld op een kantoor, waar naast de zon ook apparatuur voor onnodige warmte zorgt.

Werking

Zonwerend glas werkt op verschillende niveaus. Allereerst wordt er direct warmte gereflecteerd, waarbij het zonlicht wel doorgelaten wordt. Dit is direct winst! Ook zorgt de lucht tussen de 2 glasplaten voor isolatie. Dit is dan weer het voordeel van dubbel glas! In zijn totaal zal het daarom veel zonnewarmte tegenhouden, waarbij het licht van de zon wel gewoon door de ruit kan komen. Ongeveer de helft van de warmte die bij normaal dubbel glas naar binnen komt, wordt door zonwerend glas tegen gehouden.

Handige toepassingen

Een meest gebruikte toepassing is op een kantoor. Een kantoorgebouw wat grotendeels uit glas bestaat ontvangt veel warmte van de zon. Dit is niet altijd wenselijk, zeker niet op het moment dat hier koelmechanismes tegenover moeten staan. Ook in ruimtes in huis met veel glas, kan het soms te warm worden door middel van de zon die op de ruiten schijnt. In plaats van het aanschaffen van zonwering, is het laten plaatsen van zonwerend glas erg handig.

Wat kost zonwerend glas?

De kosten van zonwerend glas zijn afhankelijk van diverse factoren. Een standaard zonwerend glas is al beschikbaar vanaf €90,- per vierkante meter. Aangezien de kwaliteit verschilt, wat de doorlaat bepaalt, is het haast niet mogelijk om de exacte kosten hier op te noemen. Wel kunnen wij de tip meegeven om glaszetters met elkaar te vergelijken. Bekijk de prijzen die worden gegeven en voor welke ruiten. Bekijk tevens de tarieven van een glaszetter om een juiste indicatie te maken. Kies een glazenmaker die u juist informeert en wilt helpen met het plaatsen van de ruit.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters