Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.be Onafhankelijk advies over glassoorten!
Glas-feitjes.be

Glasschade

Glasschade is in bijna alle gevallen onverwachts en daarom extra vervelend. Er zal snel gehandeld moeten worden om de ruit te herstellen op een goede manier. Een overweging kan zijn om er betere glassoort in te laten zetten. De extra kosten die hierbij komen kijken worden op termijn door besparingen toch weer terug verdiend. Natuurlijk is dit alles geheel afhankelijk van het budget wat er op korte termijn beschikbaar is. Wij hebben een stappenplan opgesteld die te gebruiken is wanneer de glasschade geconstateerd is, volg dit plan en het probleem is in no-time opgelost.

Stappenplan na het constateren van de schade

Er zijn verschillende stappen die genomen moeten worden. Bent u het overzicht kwijt en op zoek gegaan naar de oplossing? Bekijk hieronder de stappen die gevolgd kunnen worden:

  1. Bekijk de schade en of er een mogelijke dader bekend is. Diegene die de schade veroorzaakt heeft kan helpen bij de afhandeling van de verzekering; neem de gegevens op van die persoon. Altijd handig om foto’s te maken van de schade die is aangericht, dit kan later nog van pas komen.
  2. Ruim de scherven op en eventueel andere schade die is veroorzaakt.
  3. Inventariseer de noodzaak van het glasherstel. Aangezien het huis een stuk kwetsbaarder is voor inbrekers en weersinvloeden. Afhankelijk van de grootte van de schade is het verstandig om direct een glazenmaker in te schakelen. Is het een kleine schade bij een ruit waar een inbreker niet bij komt en heeft u geen last van weersinvloeden, dan kan de reparatie mogelijk een dag later worden uitgevoerd.
  4. Belangrijk is om na te gaan of u verzekerd bent tegen dergelijke schade. Het beste kunt u telefonisch contact leggen om een antwoord te krijgen op deze vraag. Dit zal mede afhankelijk zijn van uw polis en hoe de schade is veroorzaakt. Op het moment dat u hiervoor verzekerd bent heeft de verzekeraar ook vaak een glasservice die ze u aanraden.
  5. Voordat de glazenmaker gebeld word is het de vraag wat voor budget hier voor vrij is. Vaak zien we dat het een goed moment is om een duurzame ruit te plaatsen. Aangezien de kosten toch gemaakt moeten worden voor het vervangen van het glas. Als u verzekerd bent krijgt u een bedrag voor het herstellen van de ruit. Kiest u voor een upgrade naar bijvoorbeeld dubbel glas of HR++ glas, dan zullen de extra kosten in rekening gebracht worden.
  6. Na de inventarisatie van de mogelijkheden kunt u daadwerkelijk de glazenmaker bellen. Bij een noodgeval is het mogelijk om verschillende glazenmakers te benaderen, veel bedrijven bieden hier een 24/7 nummer voor aan. Hierbij zult u wel toeslag moeten betalen doordat de glazenmaker hier snel tijd voor vrij moet maken. Heeft de schade geen haast om direct hersteld te worden, dan is het aan te raden om tijdens kantoortijden een afspraak te maken. Als er geen spoed vereist is, dan zal het normale tarief gerekend worden.

Een glazenmaker inschakelen

Het inschakelen van een glazenmaker kan via uw verzekeringsmaatschappij gaan (bijv. in natura). Bent u niet verzekerd voor de glasschade of wordt u niet doorverwezen, dan zult u zelf een glazenmaker moeten zoeken. Wij bieden een gratis vergelijking aan van diverse glazenmakers bij u in de buurt die u kunnen helpen met het glasherstel.

Vergelijk geheel gratis de mogelijkheden om glasschade te herstellen. Binnen enkele minuten heeft u de vergelijking aangevraagd en kan er heel makkelijk tot 30% op de totale kosten bespaard worden!

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters