Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.be Onafhankelijk advies over glassoorten!
Glas-feitjes.be

Wat kost een glazenmaker?

De kosten van een glazenmaker zullen grotendeels afhangen van het soort ruit dat geplaatst moet worden. Van standaard dubbel glas tot speciaal inbraak- of zonwerend glas; de prijzen zullen enorm verschillen.

Vooraf zal er daarom ook georiënteerd worden naar de mogelijkheden. De prijs voor het materiaal hangt naast het soort glas ook af van de afmetingen. Hoeveel m2 meter ruit heeft u dat vervangen dient te worden?

Prijs voor het plaatsen van de ruit

De kosten die het laten plaatsen van een raam met zich mee brengen zitten in het uurtarief wat een glazenmaker rekent. Gemiddeld rekent een glazenmaker tussen de €35,- en €55,- per uur. Hier bovenop komen nog eventuele reiskosten en uiteraard is het materiaal exclusief. Enkel verschillen deze prijzen per bedrijf en daarom is het verstandig om van te voren een goede vergelijking te maken. Deze kunt u geheel gratis binnen enkele minuten aanvragen.

De totaalprijs berekenen

Een goede tip is niet enkel blind te staren op het uurtarief wat een glazenmaker rekent, of enkel op de kosten van het glas zelf. Voor het budget is het mogelijk om zelf ook al een totaalprijs te schatten. Door het aantal vierkante meters maal de prijs van het glas te doen kunt u snel zelf uitrekenen wat u ongeveer kwijt zal zijn (zie ook: dubbel glas). Daarnaast heeft de glazenmaker vaak enkele uren nodig om het glas vakkundig te plaatsen, reserveer hier daarom ook een bepaald budget voor.

 

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters