Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.be Onafhankelijk advies over glassoorten!
Glas-feitjes.be

Bespaartips

Besparen op uw stookkosten kan u een hoop geld opleveren, maar veel mensen weten niet goed waar ze moeten beginnen en denken dat besparen duur, moeilijk en tijdrovend is.

U kunt het echter zo gek maken als u zelf wilt. Er zijn zowel grote investeringen als kleine aanpassingen die u kunt doen om op uw energierekening te besparen. We hebben daarom de beste bespaartips voor u op een rijtje gezet.

 1. Zorg voor goede isolatie
  Het isoleren van uw woning kan een pittige investering zijn, maar u kunt er een hoop energie mee besparen. Het plaatsen van dubbel glas in de gehele woning kan al een voordeel van €200 euro per jaar op de energierekening opleveren. Vindt u het opnieuw beglazen van uw woning echter een te grote investering, onderzoek dan eens de mogelijkheid van voorzetramen. Een andere, goedkopere manier van isoleren is isolatiemateriaal achter de verwarming plaatsen waardoor de warmte beter vastgehouden wordt en minder snel het huis zal verlaten.
 2. Vind een goedkope glazenmaker
  Wanneer u heeft besloten om uw woning te voorzien van nieuw, dubbel glaswerk, dan is het zaak om een zo goed mogelijke aanbieding te vinden. De beste manier om dit te doen is om verschillende glazenmakers met elkaar te vergelijken. Omdat er erg veel verschillende glazenmakers zijn en er in uw regio waarschijnlijk al tientallen beschikbaar zijn, kan het wel eens lastig zijn om een vergelijking te maken. Toch is het zeer aan te raden om eerst te vergelijken, omdat dit u een hoop geld kan besparen.
 3. Maak een goede vergelijking
  Als u eenmaal een aantal glazenmakers heeft gevonden, kunt u enkele offertes aanvragen. De prijsverschillen tussen de goedkoopste en de duurste aanbieder kunnen aanzienlijk zijn, waardoor u flink kunt besparen wanneer u wat tijd steekt in het vergelijken van verschillende offertes. Zorgt u er wel voor dat u alle offertes aanvraagt met dezelfde gegevens, anders komt u alsnog voor vervelende verrassingen te staan.
 4. Zet de verwarming lager
  Het is misschien even wennen, maar door de verwarming een of twee graden lager te zetten, kunt u al flink besparen. Een goede bespaartip is ook om alleen de ruimtes te verwarmen die u gebruikt. Sluit de andere ruimtes af, eventueel met tochtstrips, om stookkosten te besparen. In combinatie met het laten plaatsen van dubbel glas of HR++ glas kunt u aanzienlijk besparen.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende glaszetters