Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.be Onafhankelijk advies over glassoorten!
Glas-feitjes.be

Isolatieglas

Ramen hebben tegenwoordig een goede isolerende functie. Vroeger was het voornamelijk enkelglas en hiervan was de isolatie minimaal. Sinds de introductie van gewone dubbel glas is de isolatie steeds beter geworden. Naast de standaard dubbele beglazing zijn er ook varianten zoals HR, HR+, HR++ en driedubbel glas. Elk glassoort gaat telkens weer een stapje verder.

Wilt u voor isolatieglas kiezen dan is dat tevens een interessant investering voor de toekomst. Door de isolerende werking gaat er minder warmte verloren. Dit heeft direct invloed op de energierekening, die een stuk lager zal liggen. Nu is de vraag natuurlijk wat de kosten zijn voor het aanschaf van isolatieglas.

Isolerende werking

De isolerende werking van isolatieglas komt tot stand door de spouwen en eventuele coating. De spouwen zijn de tussenruimte bij glasplaten. Bij dubbel glas is dit 1 spouw, bij driedubbel glas zijn er twee spouwen. Bij standaard dubbel glas zit hier lucht tussen. Lucht isoleert prima (edelgas isoleert nog beter) en daardoor is dubbel glas een goed begin.

Enkel het kan nog beter. In HR glas wordt er namelijk gebruikt gemaakt van edelgas, in plaats van lucht. Edelgas isoleert nog beter. Neemt u daarbij een coating die aan de binnenkant van de glasplaat zit, dan spreekt met van HR++ glas. Door zowel de coating als het edelgas, is de isolerende werking erg hoog. Voor isolatieglas is daarom het beste te kiezen voor HR++ glas.

Besparen op de energiekosten

Veel warmte gaat verloren door slecht isolerende ramen. Isolatieglas is daarom een prima oplossing om het warmteverlies tegen te gaan. Hoe beter de isolatie, hoe meer er bespaard zal worden op de energierekening. Aangezien de temperatuur hetzelfde zal zijn in de woning, kost het een stuk minder energie als deze warmte blijft hangen.

Op de energiekosten kunt u door isolatieglas jaarlijks gemiddeld meer dan €250 euro besparen. Dit zal allemaal geheel afhankelijk zijn van de huidige isolatie en energiekosten uiteraard. Maar dat de besparing groot is staat vast.

Prijzen van isolatieglas

Om uit te kunnen rekenen of de besparing opweegt tegenover de investering, zullen de kosten berekend moeten worden. De verschillende soorten ramen met goede isolatie (dubbel glas en hoger), brengen andere kosten met zich mee. Dubbel glas begint met de kosten van €65,- per vierkante meter en eindigen rond de €120,- per vierkante meter voor driedubbel glas.

Belangrijk om te weten is dat de beste verhouding tussen investering en besparing, uitkomt bij HR++ glas. Vandaar dat deze ook continue wordt aangeprezen wanneer er gekozen wordt voor isolatieglas.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters