Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.be Onafhankelijk advies over glassoorten!
Glas-feitjes.be

Gekleurd glas

Met glas is er veel meer mogelijk dan enkel het plaatsen van ramen. Voor ramen waarbij de transparantie belangrijk is, zal het helpen als de ruit geen kleur heeft. Enkel op sommige locaties is het wel eens wenselijk dat de kleur soms wat meer kan verbergen. Daarnaast is gekleurd glas ook een manier om een woning op te fraaien en te laten stralen.

De kleur van het glas wordt bij het smelten aangebracht. De oudste manier werd al bij bierflesjes gebruikt, vandaar de bruine bierflesjes. Ook is het mogelijk om middels een laklaag kleur te geven aan de ruit op maat. Deze laklaag zal vervolgens geplakt worden, zodat de laklaag zelf niet beschadigd kan worden.

De kenmerken van glas met een kleur

Er zijn niet veel hele verrassende kenmerken. De eigenschappen zijn eigenlijk hetzelfde als standaard glas. Hetgeen wat gekleurd glas extra uniek maakt zijn de verschillende kleuren die gekozen kunnen worden. Hierdoor heeft het ook het kenmerk om niet geheel transparant te zijn.

Gekleurd glas op maat!

Omdat op veel verschillende plekken het gekleurd glas toepasbaar is, is het maken van gekleurd glas op maat essentieel. Wilt u voor een badkamer, keuken of als afrastering een speciale op maat gemaakte ruit, dan is dit mogelijk. Geef zelf de kleur en het formaat aan om een goede indicatie te krijgen.

Diverse glashandels kunnen u hierover adviseren en hanteren allen een andere prijs om het daadwerkelijk te laten maken. Daarom is het aan te raden om deze glashandels allereerst met elkaar te vergelijken.

Wat zijn de kosten voor gekleurd glas?

De prijzen van uw glas in een gewenste kleur zal grotendeels afhangen van de wensen. Hoeveel gekleurd glas zoekt u en moeten dit speciale maten zijn. Soms zijn er ook wensen met betrekking tot de vorm.

Gekleurd glas wordt vaak vanaf een halve vierkante meter verkocht, aangezien het glas speciaal voor uw aanvraag geproduceerd moet worden. De kosten per m2 zullen dan ook zeker dalen op het moment dat de order groter wordt. Voor een goede indicatie kunt u geheel gratis en vrijblijvend glazenmakers met elkaar vergelijken. Deze kunnen het glas op maat maken en aangeven welke kosten hierbij komen kijken.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters