Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.be Onafhankelijk advies over glassoorten!
Glas-feitjes.be

Voorzetramen prijzen

Uw woning isoleren kan prijzig zijn en soms is het een te grote investering om de beglazing in het hele huis te vervangen. In dit geval bieden voorzetramen een uitkomst. Met deze ramen kunt u uw hele woning isoleren en stookkosten uitsparen, zonder dat al het glaswerk vervangen moet worden. Er zijn veel aanbieders van voorzetramen op de markt en soms is het de vraag of uw ramen geschikt zijn voor voorzetramen. Prijzen vergelijken kan lastig zijn. Hoe kunt u dit het beste aanpakken?

Wat zijn voorzetramen?

Soms is dubbel glas te duur, of mag het niet geplaatst worden, bijvoorbeeld als u in een monumentaal pand woont. En soms past dubbel glas simpelweg niet in de originele sponningen van uw kozijnen. Om toch te kunnen isoleren, kunt u dan kiezen voor voorzetramen. Voorzetramen zijn ramen die aan de buitenkant van de woning geplaatst worden, dus voor het bestaande raam. Dit zorgt voor isolatie en meer geluidsdichtheid. Ook werken voorzetramen brandvertragend en inbraak beveiligend.

De verschillende modellen en functies

Voordat u prijzen gaat vergelijken, dient u te bepalen welk soort voorzetraam u nodig heeft. Voorzetramen zijn te verkrijgen in verschillende modellen en deze hebben ook weer verschillende functies. Het geschikte model is afhankelijk van het soort raam dat u wilt isoleren. Veel glazenmakers bieden een aantal standaardmodellen aan voor de meest gangbare ramen. Met een beetje geluk kunt u een passend model vinden voor uw ramen. Dit zal erg schelen in de prijs. Zo niet, dan dient u een voorzetraam op maat te laten maken. Dit kan duurder uitvallen. Voorzetramen komen tevens met verschillende functies. Zo zijn er bijvoorbeeld kiepramen, openslaande ramen, draairamen en stolpramen.

De gemiddelde voorzetramen prijzen

Voorzetramen prijzen zijn afhankelijk van het materiaal waarvan u de ramen wilt laten maken, het soort ramen dat u heeft en de functies die u wilt voor uw voorzetramen. Het is dus vrij lastig om eenduidige prijzen weer te geven. Grofweg kunt u uitgaan van ongeveer €120 tot €200 per vierkante meter. Hanteer dit als indicatie wanneer u voorzetramen prijzen vergelijkt. Zorg ervoor dat u al ongeveer weet wat de mogelijkheden zijn. Het zou jammer zijn als u een voorzetraam op maat laat maken, terwijl er ook goedkopere standaardmodellen beschikbaar waren.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters