Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.be Onafhankelijk advies over glassoorten!
Glas-feitjes.be

Inbraakwerend glas

De naam zegt het al, inbraakwerend glas helpt tegen inbraken. Het is niet zozeer 100% zeker dat de inbreker wordt tegengehouden, maar deze wordt sowieso vertraagd waardoor een inbraak vaak wordt afgeblazen. De inboedel is een stuk veiliger achter inbraakwerend glas dan alle andere soorten glas.

Wat is inbraakwerend glas?

Inbraakwerend glas wordt op locaties gebruikt waarvan ze inbraak gevoelig zijn. Denk aan een wijk die gevoelig is voor inbraak of een woning/bedrijf met veel waardevolle spullen. Komt een inbreker erachter dat het een stuk moeizamer gaat om het glas kapot te krijgen, dan neemt het risico enkel maar toe om opgepakt te worden. Vaak wordt de keuze dan ook gemaakt om te vluchten.

Hoe werkt het?

Het is een glassoort die onder gelaagd glas valt. Wat houdt dit precies in? Inbraakwerend glas krijgt zijn stevigheid niet door de dikte, integendeel, het hoeft helemaal geen dik glas te zijn. Wel bestaat dit soort glas uit twee glasplaten. Deze zijn verhit waardoor ze worden versmolten met een folie laag ertussen.

Deze folie houdt het glas bij elkaar en is daardoor erg lastig om er doorheen te komen. Tussen de folie is veel keuze, zo kunt u kiezen voor verschillende eigenschappen die moeten worden toegevoegd. Zo is het mogelijk om een ruit tegelijkertijd ook te isoleren. Breng een inbraakwerende laag aan bij dubbel glas en profiteer van beide eigenschappen.

Prijzen van een ruit

Wat kost inbraakwerend glas? De kosten zullen vooral afhankelijk van het aantal m2 zijn en welke eigenschappen u wenst. Een prijs voor een inbraakwerende ruit loopt van €40,- tot €120,- per m2. Daarnaast komen de kosten van een glazenmaker die het glas voor u kan plaatsen.

Een glazenmaker kost al snel zo een €35,- tot €55,- per uur.

Vergelijk geheel gratis de mogelijkheden van inbraakwerend glas. Met behulp van een vergelijking krijgt u inzicht in de mogelijkheden van prijzen van diverse soorten glas. Bespaar ook tot 40% op de totale kosten van de ruit en het plaatsen!

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters