Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glas-feitjes.be Onafhankelijk advies over glassoorten!
Glas-feitjes.be

Rendement van dubbel glas

Het rendement van dubbel glas is afhankelijk van het soort glas wat gekozen wordt. Eerst was er maar 1 soort en dat kreeg daarom ook gewoon de naam dubbel glas. In de loop der jaren zijn HR+, HR++ en HR+++ erbij gekomen. Deze zorgen voor een nog betere isolatie.

Het rendement in cijfers

Zoals u ziet is het verstandig om in nieuw glas te investeren om op een eenvoudig manier het wooncomfort in huis te verhogen en uw energienota te doen verlagen. Tegenover enkel glas komt daar dan de volgende berekening uit:

Glassoort Kosten per 20 m2 Besparing per m2 per jaar Terugverdientijd
Dubbel Glas €1.300,- €140,- 9 jaar en 3 maanden
HR €1.400,- €180,- 7 jaar en 9 maanden
HR+ €1.500,- €220,- 6 jaar en 10 maanden
HR++ €1.600,- €260,- 6 jaar en 2 maanden
HR++ €2.400,- €280,- 8 jaar en 7 maanden

Welke kamers als eerste vervangen

Is het budget niet direct toereikend om alle ramen te vervangen? Dan is het verstandig om te kijken bij welke kamers er de meeste besparingen mogelijk is. De kamers waarin u het meest zit zal ook het meest verwarmd worden. Wanneer deze kamers warmte verliezen zal dit dus direct weer worden verwarmd. Hier is de meeste winst te behalen, daarom raden wij aan om deze kamers als eerste aan te pakken. Meest vanzelfsprekend zijn dan de woonkamer en de keuken.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters